Her er Loses opgaver som formand

ANALOSE: Stephanie Lose (V) bliver kastet ind på formandsposten i Danske Regioner på tærsklen til, at der skal tages en stribe afgørende beslutninger for sundhedsvæsenets fremtid. Samtidig skal hun i lyntempo forsone Danske Regioners bestyrelse, skabe fred med KL og finde sin egen stil efter Kong Bent (S).

Under hele Carl Holst-sagen holdt Stephanie Lose (V) sin partifælle i en kold, strakt arm. Stephanie Lose bliver rost for sine samarbejdsevner. Men hun kan også være hård. Det kan Villy Søvndal (SF) skrive under på. 
Under hele Carl Holst-sagen holdt Stephanie Lose (V) sin partifælle i en kold, strakt arm. Stephanie Lose bliver rost for sine samarbejdsevner. Men hun kan også være hård. Det kan Villy Søvndal (SF) skrive under på. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er stor spænding, når Stephanie Lose (V) til Danske Regioners generalforsamling torsdag overtager formandsposten efter Bent Hansen (S).

Altså ikke spænding om, hvorvidt hun bliver valgt. Det er på plads. Derimod er der bunker af åbne spørgsmål og problemer, der står til at skulle løses med den 35-årige sydvestjyde i spidsen for de fem regioner.

Formandsskiftet er ikke bare en udskiftning af en regionspolitiker med en anden. Bent Hansens afgang er et farvel til en legende inden for sundhedspolitik. Han har været formand for Danske Regioner siden oprettelsen for 11 år siden og været aktiv i sundhedspolitik, siden før Lose blev født.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00