Anmeldelse af 
Kjeld Møller Pedersen

Senderovitz har skrevet en fortræffelig bog om kapløbet om vaccinen

Lægemiddelstyrelsens direktør under corona-krisen giver med sin nye bog læserne et spændende indblik i de faglige overvejelser om vaccineproduktion- og udvikling og det politiske pres på ham som topembedsmand, skriver Kjeld Møller Pedersen.

Thomas Senderovitz' vaccine-bog er højst aktuel, skriver Kjeld Møller Pedersen.
Thomas Senderovitz' vaccine-bog er højst aktuel, skriver Kjeld Møller Pedersen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kjeld Møller Pedersen
Kapløbet om vaccinen
Thomas Senderovitz, fortalt til Peter Hyldgård
176 sider, Strandberg Publishing, udkommer 3. maj

To sætninger tegner bogen: "Vaccineprojektet mod Covid-19 er en månelanding i lægemiddelforskningen" og bogens sidste linje "Vi skriver historie med kanylespidserne lige nu. Ét prik ad gangen."

Thomas Senderovitz’ bog 'Kapløbet om Vaccinen' drejer sig om det internationale og nationale forarbejde bag månelandingen. Den henvender sig især til personer, der vil have et indblik i det indre arbejde i Lægemiddelstyrelsen og det internationale samarbejde om Covid-19-vaccinen, samarbejdet med politikerne, hvortil kommer en direktørs personlige overvejelser og vurderinger – for ikke at tale om små velrettede stikpiller. 

Man kigger ind i maskinrummet og får øje på en velarbejdende maskine bag vaccine-og medicingodkendelse både i Danmark og EU. Bogen er også historieskrivning for et års arbejde med vaccine. Der er også en god portion fakta om for eksempel kliniske forsøg og (nød)godkendelse i det EU-fælles europæiske lægemiddelagentur (EMA).    

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00