KL: Genoptræningsgaranti kan øge bureaukrati og udgifter

REAKTION: Regeringens plan om at indføre en 7-dages genoptræningsgaranti kan både øge udgifterne til selve genoptræningen og til administrationen af den, advarer KL. Det kan udløse besparelser på andre, advarer KL-talsmand.

Formanden for KL's social- og sundhedsudvalg, Thomas Adelskov (V) advarer om, at kommunerne skal bruge flere penge på kontrol og administration på grund af den nye genoptræningsgaranti.
Formanden for KL's social- og sundhedsudvalg, Thomas Adelskov (V) advarer om, at kommunerne skal bruge flere penge på kontrol og administration på grund af den nye genoptræningsgaranti.Foto: /ritzau/Lærke Posselt
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Mens sundhedsvæsnets aktører bredt set roser regeringens forslag om en genoptræningsgaranti, advarer man i KL om mulige konsekvenser.

LÆS: Ældresagen kræver kontrol med private udbydere

Formanden for KL’s social- og sundhedsudvalg, Thomas Adelskov, peger på, at kommunerne fremover kan komme til at skulle bruge mere tid og flere ressourcer på at kontrollere de leverandører, som patienterne kan benytte, når kommunerne ikke kan levere genoptræning senest syv dage efter sygehusudskrivelsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00