Debat

KL: Vi skal have en løsning mod vold på botilbud nu

DEBAT: Der skal ikke oprettes en ny type psykiatriske institutioner, men i stedet etableres flere sengepladser på de eksisterende psykiatriske afdelinger for at undgå vold på botilbud, mener Thomas Adelskov (S), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg. 

GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Thomas Adelskov (S)

Formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg

Forleden afblæste sundhedsministeren det bebudede lovforslag om en ny type psykiatriske institutioner for at dæmme op for alvorlig vold og drab på kommunale botilbud for mennesker med psykisk sygdom.

Det er på sin vis forståeligt på baggrund af de mange kritiske høringssvar, men det er helt centralt for KL at slå fast, at det stadig er særdeles presserende at finde en løsning på dette alvorlige problem.

Ønsker ikke nye tilbud
Den dybt alvorlige baggrund for forslaget var jo, at fem kommunale medarbejdere i de seneste fire år har mistet livet, mens de har passet deres arbejde på botilbud for mennesker med psykisk sygdom.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Det er en komplet uholdbar situation, og derfor er det helt afgørende, at ministeren og Folketinget nu ikke bare henlægger ’sagen’, men arbejder for fuld kraft med at finde en anden løsning.

I dag er der en mindre gruppe borgere, som har så omfattende behandlingsbehov og er så udadreagerende, at de ikke kan rummes på de socialpsykiatriske botilbud. De kan både gøre skade på dem selv, andre svage borgere og personalet.

Den nye type psykiatriske institutioner kunne være en løsning, men KL mener, at en anden og langt bedre løsning er at etablere flere sengepladser på de eksisterende psykiatriske afdelinger på hospitalerne.

Thomas Adelskov (S)

Formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg

Den nye type psykiatriske institutioner kunne være en løsning, men KL mener, at en anden og langt bedre løsning er at etablere flere sengepladser på de eksisterende psykiatriske afdelinger på hospitalerne.

For KL er det afgørende at slå fast, at disse borgere skal sikres et psykiatrisk behandlingstilbud, som vi hverken kan eller skal tilbyde i de kommunale botilbud. Vi vil derfor opfordre regeringen til hurtigst muligt at finde en holdbar løsning, så vores medarbejdere i kommunerne trygt kan gå på arbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Adelskov

Byrådsmedlem (S), Odsherred Kommune, formand, Arbejdsmarkedets Feriefond, bestyrelsesmedlem, Odsherred Forsyning, næstformand, Pensam, Regeringens Ghettorepræsentant

0:000:00