Kommuner famler i blinde på sundhedsområdet

NYHED: Langt de fleste kommuner har lavet en sundhedspolitik, men der er desperat mangel på rådgivning og opfølgning til kommunerne, viser ny undersøgelse.
Det vrimler med sundhedsideer i kommunerne, men de søger desperat opfølgnng på, hvad der virker.
Det vrimler med sundhedsideer i kommunerne, men de søger desperat opfølgnng på, hvad der virker.Foto: Aalborg Kommune
Anders Heissel

Politikerne har vedtaget en gennemgribende lov, og derfor bør der lægges planer for en opfølgning omkring, hvad der virker.

Tine Curtis
Forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed

Det pibler frem med masser af sundhedstiltag ude i kommunerne, men de gode ideer spreder i forskellige retninger, og der mangler i høj grad vidensdeling.

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som Statens Institut for Folkesundhed har lavet i samarbejde mellem Dansk Selskab for Folkesundhed, viser, at selv om kommunerne er godt i gang med at levere bedre sundhed til borgerne, er der brug for mere viden om, hvordan opgaverne løses bedst, siger Tine Curtis, forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed.´

Opfølgning savnes
"Nu hvor kommunerne har fået organiseret området og er kommet i gang med arbejdet, er der brug for opsamling. Derfor burde der være nogen, der følger op og rådgiver kommunerne. Politikerne har vedtaget en gennemgribende lov, og derfor bør der lægges planer for en opfølgning omkring, hvad der virker, og hvordan indsatserne bedst bliver implementeret", siger Tine Curtis.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00