Kontroversielt lovforslag om smitteopsporing trukket tilbage efter kritik

SMITTEKÆDER: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) trækker et forslag om at give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til hemmelige telefonnumre tilbage, efter at blandt andet Radikale meddelte, at de ikke kunne støtte loven.

Stinus Lindgreen (R) vil ikke give sundhedsmyndighederne adgang til hemmelige telefonnumre uden at kende problemets størrelse.
Stinus Lindgreen (R) vil ikke give sundhedsmyndighederne adgang til hemmelige telefonnumre uden at kende problemets størrelse.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det handler om proportioner. Når man skal have det her hastebehandlet uden en offentlig høring, kunne det være rart at vide, hvor alvorligt problemet er.

Per Larsen (K)
Sundhedsordfører

Et forslag, der skulle sikre effektiv opsporing af kontakter til personer, der testes positiv for covid-19, er nu trukket tilbage. Forslaget indgik i en hastelov, der blev behandlet i Folketinget torsdag. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke trak forslaget tilbage, efter Radikale onsdag aften meddelte, at de ikke ville stemme for hasteloven, hvis forslaget indgik.

"Vi vil ikke være med, og så var der flertal imod det," siger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R).

0:000:00