Kora fritstiller kendt direktør

ORGANISATION: Efter sommerens fusion skal der ryddes op i organisationen hos Kora, der har fritstillet en af Danmarks mest citerede sundhedsøkonomer Jes Søgaard. Nu glæder han sig til at tænke over sit arbejdsliv.
Jes Søgaard var direktør i DSI i mere end et årti før DSI blev lagt sammen med KORA.
Jes Søgaard var direktør i DSI i mere end et årti før DSI blev lagt sammen med KORA.
Kasper FrandsenOle Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg vil gerne slå fast, at det ikke nogen nedprioritering af sundhedsområdet. Det vil fortsat blive prioriteret højt, og vi har en række meget kompetente folk på sundhedsområdet, som kan tage over, hvor Jes Søgaard slipper.

Jan Rose Skaksen
Direktør i Kora

En af Danmarks mest citerede og indflydelsesrige sundhedsøkonomer, Jes Søgaard, er blevet fritstillet som direktør i Kora.

Han var direktør i det tidligere Dansk Sundhedsinstitut, DSI, som i sommer blev til Kora efter en fusion med AKF og Krevi. Titlen som direktør beholdte Jes Søgaard i første omgang efter fusionen, men nu er det slut:

"Jes har fået et tilbud om at blive i Kora i en position lige under direktionen med direkte reference til mig i en meget udadvendt funktion. Men det tilbud har Jes Søgaard sagt nej tak til, og vi har i stedet indgået en aftale om fratrædelse ud fra en gensidig forståelse med Jes," siger direktør i Kora, Jan Rose Skaksen, til Altinget.dk og fortsætter:

"Jeg er ked af, at Jes forlader Kora. Han er en stor profil inden for sundhedsforskning, og vi kommer til at savne han. Men jeg vil gerne slå fast, at det ikke nogen nedprioritering af sundhedsområdet. Det vil fortsat blive prioriteret højt, og vi har en række meget kompetente folk på sundhedsområdet, som kan tage over, hvor Jes Søgaard slipper."

Kora har to andre direktører, som også er i gang med forhandlinger om nye positioner i organisationen. Det gælder blandt andet tidligere direktør og formand for Forebyggelseskommissionen Mette Vier. Men Jan Rose Skaksen vil endnu ikke kommentere forhandlingerne.

"Jeg vil gerne fortælle medarbejderne det først," siger han.

Mere tid til at tænke
Jes Søgaard søgte stillingen som direktør i Kora. Han tager fritstillingen som en mulighed efter en række ekstremt travle år som direktør i DSI.

"Det er ikke så tit, at man får tid til at tænke over, hvad man egentlig vil med sit arbejdsliv," siger Jes Søgaard, der dog ved, hvilken retning han vil kigge i.

"Mine nye arbejdsopgaver skal være relaterede til sundhedsområdet, men nu vil jeg nyde, at jeg i ro og mag kan overveje, hvordan jeg kan bruge de ti sidste år af mit arbejdsliv," siger Jes Søgaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jes Søgaard

Professor, Syddansk Uni.
cand.rer.soc. (Syddansk Uni. 1980)

0:000:00