Kræftens Bekæmpelse ønsker flere restriktioner på e-cigaretter

RYGNING: Politikerne skal på banen, mener Kræftens Bekæmpelse på grund af det stigende forbrug af elektriske cigaretter. Sundhedsstyrelsen er bekymret for e-cigaretternes ukendte virkninger.
Mange danskere anvender e-cigaretten som et alternativ til den klassiske cigaret. Men efter at Sundhedsstyrelsen ikke kan anbefale e-cigaretten, vil Kræftens Bekæmpelse have politikerne til at revidere rygeloven.
Mange danskere anvender e-cigaretten som et alternativ til den klassiske cigaret. Men efter at Sundhedsstyrelsen ikke kan anbefale e-cigaretten, vil Kræftens Bekæmpelse have politikerne til at revidere rygeloven. Foto: colourbox.com

Når Sundhedsstyrelsen kommer med den udmelding, hænger det i vores opfattelse sammen med, at hvis man bruger dem indendørs, risikerer man at påføre andre skade. Derfor opfordrer vi politikerne til at præcisere, at rygeloven også gælder for e-cigaretter.

Leif Vestergaard Pedersen
Direktør, Kræftens Bekæmpelse

Når rygetrangen kommer snigende, så hiver flere danskere end nogensinde en e-cigaret op af lommen og giver kroppen en alternativ cigaret. 

En ny undersøgelse viser, at 3 procent af befolkningen over 15 år - svarende til 150.000 personer - i dag anvender e-cigaretter. Heraf anvender cirka 50.000 e-cigaretten dagligt.

Læs Sundhedsstyrelsens undersøgelse.

0:000:00