L 194 (Sundheds- og Ældreministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed. (Styrket indsats på høreapparatområdet).

Med lovforslaget om en styrket indsats på høreapparatområdet foreslås en række ændringer, der samlet skal bidrage til en mere effektiv og uvildig høreapparatbehandling af høj kvalitet.

Lovforslaget indeholder for det første forslag om indføring af nye nationale kvalitetskrav for høreapparatbehandling i offentligt og privat regi.

For det andet indføres krav om brug af en faglig vejledning i forbindelse med visitationen til høreapparatbehandling.

For det tredje foreslås det, at der udarbejdes en national informationspjece, som øre-, næse- og halslægen forpligtes til at udlevere til patienter med ukomplicerede høretab i forbindelse med, at de informerer patienten om resultatet af høreprøven og behandlingsmulighederne.

For det fjerde foreslås det, at godkendte, private audiologiske klinikker forpligtes til at sikre, at patienterne bedre og tydeligere informeres om, hvorvidt klinikken tilbyder et høreapparat, som kan erhverves inden for den økonomiske ramme af det offentlige tilskud.

Lovforslaget indeholder for det femte forslag om, at både offentlige og private leverandører af høreapparatbehandling skal indsamle og indberette data vedrørende kvalitet, tilfredshed og effekt af behandlingen. Det skal sikre, at behandlingen rent faktisk har en effekt i forhold til de problemer, patienten møder i sit hverdagsliv, ellers risikeres det, at høreapparatet ender i skuffen.

For det sjette indeholder lovforslaget krav om strammere regler, der kan styrke habiliteten hos læger med tilknytning til detailsalg af medicinsk udstyr.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2019.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00