Lægemiddelstyrelsen får ny chef

Nikolai Brun skal fra første marts stå i spidsen for den nye enhed for medicinsk evaluering og biostatistik i Lægemiddelstyrelsen. 

Nikolai Brun er fra marts 2017 chef for Lægemiddelstyrelsens nye enhed for medicinsk evaluering og biostatistik
Nikolai Brun er fra marts 2017 chef for Lægemiddelstyrelsens nye enhed for medicinsk evaluering og biostatistikFoto: Lægemiddelstyrelsen
Mikkel Bødker Olesen

Lægemiddelstyrelsen ansætter læge og ph.d. Nikolai Brun som ny chef for den nye enhed for medicinsk evaluering og biostatistik, der oprettes fra årsskiftet.

Nikolai Brun kommer fra en stilling som senior vice president i lægemiddeludviklingsvirksomheden Serodus og har tidligere arbejdet med lægemiddeludvikling hos Novo Nordisk, Genzyme og Genmab. Så det er yderst erfaren herre, der fra den første marts 2017 skal stå i spidsen for enheden medicinsk evaluering og biostatistik i Lægemiddelstyrelsen. 

”Med Nikolai Brun får vi en yderst kompetent leder af den nye enhed for medicinsk evaluering og biostatistik. Nikolai er en meget respekteret faglig kapacitet inden for blandt andet lægemidler til hæmatologi og onkologi og den helt rigtige på posten blandt andet i forhold til visionen om at styrke vores tilbud om scientific advice til virksomhederne og få en endnu stærkere tilstedeværelse i europæisk regi,” siger Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz.

Oprettelsen af enheden for medicinsk evaluering og biostatistik blev annonceret i slutningen af september og går i luften fra årsskiftet. I enheden samles lægerne fra enhederne for godkendelse og lægemiddelovervågning, som arbejder med markedsføringstilladelser før og efter den initiale godkendelse. Det bliver altså Nikolai Bruns hovedopgave at få enheden til leve op til formålet om at skabe en kritisk masse på området, som leverer godkendelsesbedømmelser, bivirkningsbedømmelser og helhedsbetragtninger på benefit/risk analyser til gavn for hele styrelsen. 

Og Nikolai Brun ser frem til at prøve kræfter med nye udfordringer:

”Efter mange år som lægemiddeludvikler i industrien er det tid til at prøve noget nyt. Lægemiddelstyrelsen står midt i en spændende udvikling, og jeg ser meget frem til at blive en del af det ledelsesteam, der skal bringe Lægemiddelstyrelsen i europæisk topklasse i tråd med den nye strategi, der netop er lanceret,” siger Nikolai Brun.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00