Lægemiddelstyrelsen skal hjælpe fattige landes lægemiddelmyndigheder

MEDICIN: I de kommende år vil Lægemiddelstyrelsen hjælpe kolleger i udviklingslande med at opbygge stærkere myndighedsinstitutioner på medicinområdet.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmark har nu som et af de første lande i Europa indgået en aftale med WHO, om at danske lægemiddelmyndigheder skal hjælpe med at styrke lav- og mellemindkomstlandes lægemiddelmyndigheder.

”Lægemiddelmyndigheder verden over spiller en stadigt stigende rolle i sundhedssystemerne. De skaber overblik over de lægemidler, der er til rådighed i det konkrete land, og er en afgørende aktør i forhold til at sikre distributionen af medicin til befolkningerne. Og netop sikring af de legale distributionskæder er vigtigt i lav- og mellemindkomstlande, hvor der kan være problemer med forfalskninger. Derudover har opbygning af systemer til overvågning af bivirkninger høj prioritet,” siger direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz i en pressemeddelelse.

Ifølge WHO er op mod 70 procent af verdens lægemiddelmyndigheder ikke i stand til dette. Konkret skal Lægemiddelstyrelsen bidrage til, at myndigheder i eksempelvis Afrika bliver bedre til at sikre en ordentlig godkendelse af medicin, bivirkningsovervågning og indsats mod forfalsket medicin.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00