Læger og patienter om nyt bosted: Uden tvang skal enderne nok mødes

BOSTED: Sundhedsminister Karen Ellemann (V) skrottede onsdag lovforslaget om ny type bosted til psykisk syge. Hun vil tilbage til tegnebrættet sammen med aktørerne, som tror på en ny løsning – hvis ellers tvangen skrives ud af ligningen.

Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) droppede onsdag et lovforslag, der indeholdt en ny type bosted til psykisk syge. Nu skal hun få enderne til at mødes med aktører og partierne bag satspuljen. 
Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) droppede onsdag et lovforslag, der indeholdt en ny type bosted til psykisk syge. Nu skal hun få enderne til at mødes med aktører og partierne bag satspuljen.  Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Med onsdagens kassering af lovforslaget om de såkaldte specialiserede socialpsykiatriske afdelinger viskede fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) – næsten – tavlen ren.

Partier og aktører inviteres nu tilbage til forhandlingsbordet, hvor de skal se på ”en institutionsform, der har elementer fra den kommunale socialpsykiatri og den regionale behandlingspsykiatri,” som ministeren formulerede det onsdag.