Læger om regeringens store plan: I er for optimistiske

FORENKLING: Så længe læger er underlagt et tilsynsregime og risikerer politianmeldelse, hvis de ikke har ryggen fri, kommer man ikke unødvendig journalføring til livs, mener Lægeforeningen. PLO takker ja til mindre papirarbejde, men vil allerhelst til bunds i indbakken.

Vi vil se det, før vi tror det. Sådan kan reaktionerne på regeringens mange initiativer i tirsdagens afbureaukratiserings-offensiv sammenfattes, når man spørger lægerne i Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation.

Den store afbureaukratiseringsreform skal være med til at sikre mere tid til kerneopgaven for offentligt ansatte, og flere initiativer er rettet direkte mod sundhedsvæsenet. På et pressemøde tirsdag gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det da også klart, at regeringen har øjnene rettet mod en række presserende problemer:

"For mange borgere mangler stadig sammenhæng i sundhedsvæsenet. Og det er er ikke godt nok, for det går ud over især ældre og patienter med kroniske sygdomme. Desuden er der stadig alt for store forskelle på sundhedstilbuddene i landet,” sagde Løkke.

Login