Lægestuderende får alligevel betalt transport til klinikophold

ØKONOMI: Medicinstuderende aflyser planlagt demonstration mod manglende refusion af udgifterne til transport, da regeringen vil sikre hjemmel, så universiteterne kan dække omkostningerne.

Studerende skal alligevel ikke selv betale transporten, når de skal i klinikophold langt fra deres studiested.
Studerende skal alligevel ikke selv betale transporten, når de skal i klinikophold langt fra deres studiested.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) har aflyst en stor demonstration, der skulle være afholdt fredag. Her ville de studerende protestere mod fremover selv skulle betale for transporten til deres praktiksted, når de var i klinikophold.

Aflysningen skyldes, at FADL er blevet gjort bekendt med, at regeringen og Dansk Folkeparti vil skaffe universiteterne hjemmel til at udbetale transportrefusion. Ifølge direktør i FADL Erik Harr vil regeringen sende beslutningen til godkendelse i Folketingets Finansudvalg snarest.

I løbet af den treårige kandidat i medicin skal de studerende flere gange i klinikophold på sygehuse rundt omkring i landet. De studerende kan ende langt væk fra det studiested, de er tilknyttet. 

0:000:00