Lif: Medicindiskussion er overdrevet

ØKONOMI: Lægemiddelindustriforeningens vicedirektør, Henrik Vestergaard, advarer mod at tro, at de stigende udgifter til medicin vil vare ved. Folk glemmer, at patenter udløber, og at der kommer konkurrerende midler på markedet, påpeger han.

Foto: www.colourbox.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Så lød der også advarsler om, at medicinen på sigt ville lægge beslag på hele medicinbudgettet og store dele af bruttonationalproduktet. Men det er jo ikke tilnærmelsesvis sket.

Henrik Vestergaard
Viceadministrerende direktør, Lif

Fordi de offentlige udgifter til medicin ser ud til at stige mere end ventet i 2014 og 2015, så er det ikke ensbetydende med, at medicin på sigt vil lægge beslag på det samlede sundhedsbudget. Sådan lyder vurderingen fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif).

”Men man kan let få den fornemmelse, når man følger debatten om de offentlige udgifter til medicin,” siger Lifs viceadministrerende direktør, Henrik Vestergaard.

Det gør han, i kølvandet på at flere medier og regionerne har sat emnet på dagsorden igen. Der sker efter en årrække, hvor diskussionen om de stigende medicinudgifter og det mulige behov for også at prioritere hårdere i medicinen har været nedtonet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00