Debat

Blixt: Lad os stille krav til tatovører

DEBAT: Vi bør bakke tatovørerne op, når de ønsker krav om hygiejnebevis og registrering. Det er både til gavn for borgeren, sundhedsvæsenet og tatovøren, skriver sundhedsordfører Liselott Blixt (DF). 

Det er nødvendigt at lave ændringsforslag, der blandt andet sikrer, at alle tatovører bliver registreret, betaler en retfærdig registrering og får et registreringsbevis . 
Det er nødvendigt at lave ændringsforslag, der blandt andet sikrer, at alle tatovører bliver registreret, betaler en retfærdig registrering og får et registreringsbevis . Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Katrine Skov Sørensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Liselott Blixt (DF)
MF, formand for Folketingets Sundhedsudvalg

Jeg forstår udmærket Dansk Tatovørlaugs frustration, specielt efter at vi nu på tiende år arbejder på at få skabt en branche, der bliver bedre reguleret, til gavn for borgerne, for sundhedsvæsnet samt for tatovøren.

Der er mange hensyn at tage, og det er her, vi som Folketing bør gribe ind.

Jeg har i de forløbne år brugt meget tid på at tale med flere tatovører, med Dansk Tatovørlaug, de uafhængige tatovører samt med Professor Jørgen Serup fra Tatoveringsklinikken på Bispebjerg hospital.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Alle som en er de enige om, at der er visse ting, der skal sikres, og det er i høj grad hygiejnen og viden om hudtyper og risici.

Forslag til ændringer 
Derfor er jeg også i gang med at lave flere ændringsforslag, der - hvis de opnår flertal - vil sikre, at alle tatovører bliver registreret, at alle skal betale en retfærdig registrering samt få et registreringsbevis, at alle tatovører skal have et hygiejnebevis på baggrund af minimum seks timer, som skal sikre, at tatovøren kan sin førstehjælp - og vil sikre de hygiejniske principper, samt kan give forbrugeren de bedste informationer.

Alle som en er de enige om, at der er visse ting, der skal sikres, og det er i høj grad hygiejnen og viden om hudtyper og risici.

Liselott Blixt (DF)
MF, formand for Folketingets Sundhedsudvalg

Samtidig skal vi sikre, at gæstetatovører også registreres og betaler til ordningen.

Jeg håber, at de øvrige partier bakker op, så vi endelig kan få en aftale, som sikrer alle, og som alle kan se sig selv i.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

0:000:00