Løhde vil lokke sygeplejersker til upopulære vagter, afdelinger og landsdele: ”En lille gruppe af medarbejdere trækker det store læs”

Mandag fremlagde regeringen dens målsætninger for de tre milliarder kroners lønløft til offentlig ansatte, som de snart indleder trepartsforhandlinger om. Her er, hvad Sophie Løhde (V) sagde om sundhedssektoren.

Andreas Wind

Stod det til regeringen blev noget af regeringens milliardstore lønløft brugt på at få de sygeplejersker, der i dag undgår de mest upopulære opgaver i sundhedsvæsenet til at tage en større tørn.

Mandag præsenterede indenrigs- og sundhedsministeren sammen med to ministerkollegaer hvad SVM-regeringen vil lægge vægt på, når trepartsforhandlinger om højere løn til offentlig ansatte begynder.

En tredjedel af sygeplejerskerne har slet ikke skæve vagter, og tendensen er den samme i kommunerne. Det er vi nødt til at gøre noget for at forandre

Sophie Løhde (V), indenrigs- og sundhedsminister

For i dag er arbejdsbelastningen blandt sundhedspersonale alt for skævt fordelt. Særligt når det kommer til de sene og skæve vagter: 

0:000:00