LUP viser stadig lav pårørendeinddragelse

KORT NYT: Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2013 blev mandag offentliggjort. Resultaterne ligner foregående år, og hos Danske Patienter er man ikke tilfredse med den manglende pårørendeinddragelse.
Foto: Colourbox

Det er meget alvorligt. Vi ved fra mange patienter, hvor vigtigt det er, at de pårørende inddrages og lyttes til, så resultatet er simpelthen ikke godt nok.

Morten Freil
Direktør i Danske Patienter
Fakta

LUP er en spørgeskemaundersøgelse blandt 236.261 indlagte og ambulante patienter.

Svarene i LUP 2013 baseres på spørgeskemasvar fra ca. 133.000 patienter, der var i behandling på et sygehus i perioden august-oktober 2013. Den samlede svarprocent for undersøgelsen er på 56 %. 


Kilde: patientoplevelser.dk

Den årlige undersøgelse af patientoplevelser er blevet offentliggjort. Resultaterne er meget lig foregående år. Hos Danske Patienter fremhæver man især området med pårørendeinddragelse.

Undersøgelsen viser ligesom de foregående år høj tilfredshed på andre parametre som modtagelsen og mundtlig information. 

På trods af det faktum at der på ingen områder er sket en negativ udvikling, mener Danske Patienter stadig, at der langt til mål, når vi taler pårørendeindragelse. Næsten en femtedel af patienterne har svaret, at deres pårørende ikke har været inddraget tilstrækkeligt.

0:000:00