Markant flertal af DF-kandidater ønsker højere cigaretpriser

KANDIDATSVAR: De fleste af Dansk Folkepartis folketingskandidater vil have højere afgifter på cigaretter. Sundhedsordfører Liselott Blixt ser ingen problemer i, at spørgsmålet deler partiet. 

Folketingskandidat Steen Thomsen (DF) går både ind for markant højere priser på cigaretter og for, at cigaretter skal gemmes væk under disken, fortalte han ved et vælgermøde i denne uge.
Folketingskandidat Steen Thomsen (DF) går både ind for markant højere priser på cigaretter og for, at cigaretter skal gemmes væk under disken, fortalte han ved et vælgermøde i denne uge.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Signe Løntoft

Et stort flertal af danskerne går ind for at hæve prisen på en pakke cigaretter til 60 kroner, men politikerne tøver. 

Ikke mindst Dansk Folkeparti har gang på gang erklæret sig modstandere af et prishop. 

"Det vil gå ud over de fattigste, som ikke kan holde op med at ryge. Hvis det var så let at holde op, var de nok stoppet for længst," sagde sundhedsordfører Liselott Blixt til Altinget for en måned siden, da hun endnu engang afviste afgiftsforhøjelser.

Dokumentation

Om 'Kend din kandidat'
Altinget har i forbindelse med 'Kend din kandidat'-testen til folketingsvalget 2019 bedt alle folketingskandidater fra de 12 opstillingsberettigede partier svare på 30 spørgsmål om deres politik.

Testen giver vælgerne mulighed for at sammenligne deres svar med de folketingskandidater, der er opstillet i deres valgkreds.

Denne artikel tager udgangspunkt i svarene fra Dansk Folkeparti til dette udsagn: "Afgiften på cigaretter skal sættes op".

Her er svarmulighederne: 'Helt uenig', 'overvejende uenig', 'overvejende enig' eller 'helt enig'.

Foreløbig har 656 af 840 kandidater indsendt svar til kandidattesten på dette udsagn – svarende til cirka 78 procent af de opstillede kandidater.

Prøv selv kandidattesten her.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00