Med mig som minister: Jonas Dahl

ØNSKETÆNKNING: Altinget.dk har spurgt Folketingets sundhedsordførere, hvordan de ville regere som sundhedsminister. Læs her om Jonas Dahl (SF), der ikke er afvisende over for at indføre glemme-bøder.
Foto: ft.dk

Samlet set tilfører vi jo hele sundhedsområdet 6,1 milliarder kroner. Det er immervæk en sjat penge. Men jeg så gerne, at vi tog fat på bureaukratiet og administrationen, specielt i kommunerne og i ministerierne. Der er altså nogle muligheder for at optimere driften og rent faktisk tilbageføre tilliden og kompetencerne til de relevante fagpersoner, så det ikke bliver embedsapparatet, der skal træffe beslutninger.

Jonas Dahl
Sundhedsordfører, SF
Altinget.dk har givet alle sundhedsordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var sundhedsminister".

I de kommende uger bringer vi ordførernes svar herpå gennem en række centrale spørgsmål på området. Første mand i den fiktive ministerstol er Jonas Dahl (SF), der blandt andet ville arbejde for at få troværdigheden tilbage i sundhedssektoren.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?
Det er jo en lidt tidlig diskussion at forholde sig til, når vi ikke har et valg endnu. Men det første ville være at sætte gang i hele den proces, der skal være omkring forebyggelse. Hvordan får vi sat fokus på forebyggelsesområdet og så samtidig også sat fokus på hele akutområdet, herunder kræft- og hjerteområdet. Vi skal have sat nogle handlingsplaner i gang på de to områder.

Hvad ville du konkret gøre for at forbedre folkesundheden?
Vi vil lave handlingsplaner, som både går på alkohol, fedme og rygning, så man netop også fremadrettet kan undgå, at så mange danskere bliver overvægtige, får rygerlunger og havner i svært alkoholmisbrug.

0:000:00