Medicinstuderende har dårlig viden om hygiejne

Birthe Skaarup (DF) finder det utilstrækkeligt, at de medicinstuderende kun har otte timers obligatorisk undervisning i hygiejneforhold. Nu ønsker hun, at sundhedsministeren tager problemstillingen op.
Kristian Lund Pedersen

Mange gange fører den dårlige hygiejne til yderligere indlæggelser på grund af infektion. En af grundene til den dårlige hygiejne er blandt andet sundhedspersonalets dårlige håndhygiejne.

Birthe Skaarup (DF)
Formand for Folketingets Sundhedsudvalg
Efter det endnu en gang er kommet frem, at hygiejneforholdene på de danske sygehuse er for dårlige, ønsker formand for Folketingets Sundhedsudvalg Birthe Skaarup (DF), at sundhedminister Lars Løkke Rasmussen kigger nærmere på medicinstudiernes hygiejneundervisning:

"Hvert år bruger det offentlige flere milliarder på rengøring af sygehuse, men hygiejneforholdene på er trods heraf for dårlige", siger Birthe Skaarup, der skriver, at op mod 80.000 personer bliver berørt af den manglende rengøringsstandard og de udbredte hygiejneproblemer.

Derfor ønsker hun at vide i et §20-spørgsmål, om sundhedsministeren mener, det er tilstrækkeligt, at de medicinstuderende kun får otte timers obligatorisk undervisning i hygiejneforhold. Det skal ses i lyset af de store udfordringer, der er med manglende hygiejne på sygehusene:

"Mange gange fører den dårlige hygiejne til yderligere indlæggelser på grund af infektion. En af grundene til den dårlige hygiejne er blandt andet sundhedspersonalets dårlige håndhygiejne", understreger Birthe Skaarup.

0:000:00