Ny aftale: Nu udmøntes millioner til sygeplejersker

SYGEPLEJERSKER: Regeringen og Danske Regioner indgik fredag en aftale om udmøntningen af 300 millioner kroner i 2020 og 600 millioner kroner i 2021. Pengene stammer fra finansloven og skal bruges til at ansætte flere sygeplejersker.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

1.000 nye sygeplejersker var et centralt løfte fra Socialdemokratiet under sidste års valgkamp. Med finansloven for 2020 afsatte regeringen da også penge til at ansætte 500 sygeplejersker i 2020 og yderligere 500 i 2021. 

Fredag eftermiddag kunne regeringen og Danske Regioner så præsentere en aftale om udmøntningen.

Aftalen indeholder en række tiltag, der skal understøtte, at de afsatte midler faktisk vil medføre ekstra sygeplejersker på afdelingerne. Der er nemlig meget lav ledighed blandt sygeplejersker og mange forgæves rekrutteringer.

Dokumentation

Finanslovspenge til sygeplejersker

Med finanslovsaftalen mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet afsatte parterne 300 millioner kroner i 2020 og 600 millioner kroner årligt fra 2021 til ansættelsen af 1.000 nye sygeplejersker. 

På grund af mangel på ledige sygeplejersker er regeringen indgået en aftale med Danske Regioner om realiseringen af målet om 1.000 sygeplejersker.

Regeringen vil opgøre tilvæksten i antal sygeplejersker i forhold til antal fuldtidsbeskæftigede sygeplejersker i fjerde kvartal 2019. Både nyansatte sygeplejersker og sygeplejersker, der går op i tid, kan tælles med i opgørelsen over, hvor mange ekstra sygeplejersker, regeringen skaffer. Sygeplejersker ansat i interne vikarordninger medregnes, mens eksterne vikarer og privatansatte sygeplejersker samt sygeplejersker, der ikke arbejder på sygehusene, ikke medregnes.


0:000:00