Ny lægeprognose – sorte udsigter

Der er brug for handling fra de politiske partier, hvis manglen på speciallæger skal undgås, mener Lægeforeningen.
Maria Dalby

De skal gøre uddannelsesforløbene mindre konforme og gøre dem mere individuelt orienterede, sådan at nogle kan færdiggøre deres uddannelse hurtigere end gennemsnittet.

Michael Dall
Formand for Lægeforeningens udvalg for uddannelse og forskning

Sundhedsstyrelsens nye lægeprognose viser et fald i speciallæger de næste ti år. På kort sigt er der derfor ingen positive udsigter, da det tager tid at ændre antallet af speciallæger.

Lægeforeningen foreslår, at regeringen og partierne på Christiansborg skal handle sig ud af problemerne, og kommer med konkrete bud på hvordan.

”De skal øge uddannelseskapaciteten. Der er i dag flere specialer, hvor der er plads, og hvor læger står i kø. Det vil også afkorte uddannelsen. De skal vurdere de skitserede muligheder for at afkorte og omstrukturere turnusuddannelsen. De skal skabe økonomiske incitamenter for sygehusene til hurtigere at uddanne speciallæger. De skal gøre uddannelsesforløbene mindre konforme og gøre dem mere individuelt orienterede sådan, at nogle kan færdiggøre deres uddannelse hurtigere end gennemsnittet,” siger Michael Dall, formand for Lægeforeningens udvalg for uddannelse og forskning.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00