Ny overenskomst skal sikre kompetenceløft i ældreplejen

FASTHOLDELSE: Med ny overenskomst tager Dansk Industri og FOA et forsigtigt første skridt mod uddannelse af ufaglærte i private sosu-job. FOA og Dansk Erhverv forhandler fortsat.

Som offentligt ansat hjemmehjælper har man ret til uddannelse på voksenelevløn, hvis man har arbejdet to år som ufaglært i samme stilling. FOA forsøger nu at løfte samme princip ind i de private overenskomster. 
Som offentligt ansat hjemmehjælper har man ret til uddannelse på voksenelevløn, hvis man har arbejdet to år som ufaglært i samme stilling. FOA forsøger nu at løfte samme princip ind i de private overenskomster. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Sent tirsdag aften faldt en ny overenskomst på plads mellem FOA og Dansk Industri, som dækker ansatte i private plejefirmaer.

Som et centralt element i aftalen har arbejdsgivere og fagforbund givet håndslag på, at de vil arbejde for, at flere ufaglærte i private plejefirmaer skal tilbydes en uddannelse som social- og sundhedshjælper.

"Et kompetenceløft til branchens ufaglærte medarbejdere er positivt både for medarbejderne og for virksomhederne. Vi er derfor glade for vores aftale med FOA, og at vi er blevet enige om, at vi vil arbejde for at styrke uddannelsesarbejdet, så flere ufaglærte får mulighed for et kompetenceløft," siger Jannie Merete Pedersen, der er chefkonsulent i DI.

0:000:00