Ny sundhedsundervisning en succes

KORT NYT: Statens Institut for Folkesundhed har påvist, at undervisningsmaterialet "Tackling" har haft en effekt på unges sundhedsadfærd.
Christian Juhl Mølgaard
Fakta

Evalueringen viser:

At der er en generel tendens til, at flere elever i interventionsgruppen end i kontrolgruppen har en sundere adfærd, hvor grupperne i udgangspunktet var lige. Forskellene er imidlertid ikke så store, at de er statistisk signifikante.

At den bedste effekt af undervisningsmaterialet ses hos de klasser, der har haft undervisning i Tacklingmaterialet gennem alle tre år, særligt i forhold til brug af hash, på trivsel og blandt pigerne for rygning og alkohol.

At mange lærere og elever finder, at undervisningsmaterialet er anderledes og interessant at arbejde med.


Kilde: Sundhedsstyrelsen

Undervisningsmaterialet Tackling har haft en effekt på unges sundhedsadfærd. Det viser en evaluering, som Statens Institut for Folkesundhed har foretaget for Sundhedsstyrelsen.

Inspireret af amerikansk materiale
Tackling-materialet indeholder emner, hvor eleverne får trænet deres personlige og sociale færdigheder, og det indeholder information og øvelser vedrørende alkohol, tobak og andre stoffer.

Tackling er udviklet af Sundhedsstyrelsen som en dansk version af et amerikansk undervisningsmateriale, Life Skills Training, og materialet er afprøvet på 150 skoler fra 6 geografiske områder i hele landet fra 2005-2008.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00