Nyt regionalt samarbejde om telemedicin

Region Nordjylland, Region Hovedstaden og Region Midtjylland indgår en fælles aftale om at lave én telemedicinsk platform.

Tre af landets fem regioner har indgået en aftale om at lave én fællles telemedicinsk løsning.

Målet er at sætte de første rammer for en national infrastruktur for telemedicin.

"Regionerne bliver ofte klandret for ikke at arbejde sammen og lave alt for mange pilotprojekter. Derfor er jeg glad for, at vi nu samarbejder om at genbruge det bedste fra eksisterende telemedicinske projekter til at forme de første brikker til en national infrastruktur for telemedicin. Det vil på sigt spare tid og penge for alle regioner, - penge, som i stedet vil komme vore patienter til gode," siger Dorte Stigaard, direktør for regional udvikling, innovation og IT i Region Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Store forventninger
Indtil videre har der været flere mindre pilotprojekter i de forskellige regioner, men med den nye aftale håber man nu på at kunne levere bedre løsninger for borgerne.

"Fra lægernes side har vi store forventninger til telemedicin. Vi forventer, at patienter med kronisk lungesygdom kan mindske risikoen for komplikationer samtidig med at det skaber større tryghed for patienterne. Også for andre patienter er der store gevinster," siger Torben Mogensen, vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital og styregruppeformand for Region Hovedstadens telemedicinske projekter, i en pressemeddelelse.

0:000:00