Nyt udspil puster liv i S-løfte om 1.000 ekstra sygeplejersker

SYGEPLEJERSKER: Udspil fra faglige organisationer viser, at det kan lade sig gøre at skaffe ekstra sygeplejersker, mener Socialdemokratiet. Gode tiltag, men effekten er uvis, siger sundhedsøkonom.

Socialdemokratiet præsenterede i oktober et sundhedsudspil, som blandt andet lovede ansættelse af 1.000 ekstra sygeplejersker. 
Socialdemokratiet præsenterede i oktober et sundhedsudspil, som blandt andet lovede ansættelse af 1.000 ekstra sygeplejersker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Et nyt udspil fra Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) giver oprejsning til ambitionen om at ansætte 1.000 ekstra sygeplejersker, mener Socialdemokratiet. 

I udspillet "Flere hænder nu" kommer de faglige organisationer med en række forslag, som samlet set skal skaffe 2.400 ekstra sygeplejersker. Det skal blandt andet ske ved at få flere sygeplejersker på fuld tid, nedbringe frafaldet på uddannelsen og fastholde sygeplejersker i faget.

"Det her trækker tæppet væk under Venstres hånlige angreb på vores politiske forslag om at sikre 1.000 flere sygeplejersker. Det er et meget tydeligt budskab om, at der skal og kan gøres noget på den korte bane," siger ældreordfører Astrid Krag (S). 

Dokumentation

Flere sygeplejersker nu

Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) kom tirsdag med et udspil til, hvordan man kan skaffe knap 2.400 flere sygeplejersker til kommuner og regioner ved at mindske frafaldet på sygeplejerskeuddannelsen og få flere sygeplejersker op på fuld tid.

Udspillet kommer med 19 konkrete anbefalinger. Anbefalingerne drejer sig især om kvaliteten på sygeplejerskeuddannelsen og i praktikken og om en garanti for fuldtidsansættelse til nyuddannede sygeplejersker. 

Find hele udspillet her.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00