Debat

Øfeldt er ikke højt specialiseret genoptræning

DEBAT: "Øfeldt Centrene er en højt specialiseret optræningsvirksomhed," står der på Øfeldts hjemmeside. Men en række tidligere ansatte mener bestemt ikke, at Øfeldt-behandlingen er speciel, men derimod at Øfeldts politiske særstatus er speciel.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Aziz Hansen, Paw Kølle, Adam Jensted, Povl Jøndrup, Amdi Thorup Jensen, Asger Saxe, Peter Ravn og Jesper Frøberg
Tidligere ansatte og uddannede fra Øfeldt Centrene

"Højt specialiseret behandling". Det undrer os meget, at Professor Jens Rehfeld prøver at beskrive genoptræning på Øfeldt Centrene som en "højt specialiseret behandling", for kender man til behandlingen, hvilket Rehfeld gør, så ved man også, at behandlingen ikke har ændret sig nævneværdigt i de ca. 35 år, den har eksisteret, og så er det svært at forstå, hvordan et genoptræningstilbud på Øfeldt Centrene pludselig kan blive til en højt specialiseret behandling - ny indpakning og tekst, men samme indhold... Den var ikke gået hos Fødevarestyrelsen! 

Alex Øfeldt argumenterer ligeledes useriøst for at kalde Øfeldt-behandlingen højt specialiseret ved at fremhæve, at mange af patienterne på Øfeldt Centrene først har prøvet andre behandlinger, og at der behandles 500 patienter om ugen på Øfeldt Centrene, begge oplysninger er vel næppe relevante i forhold til at vurdere, om et behandlingstilbud er specialiseret.

Øfeldt-genoptræning kan ikke sidestilles med specialiseret genoptræning
Vi mener ikke, at Øfeldts genoptræningstilbud kan sidestilles med den specialiserede genoptræning, der foregår på hospitalerne, da behandlingen på hospitalerne først og fremmest varetages af et tværfagligt team af læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter, som alle har gennemgået en lægelig autoriseret uddannelse. På Øfeldt Centrene varetages behandlingen af unge mænd, som har gennemgået Øfeldts egen 3-årige, IKKE-autoriserede uddannelse. Da en stor del af uddannelsen, 37 timer om ugen, er praktisk behandling, hvor eleverne efter kun kort tids ansættelse står og behandler egne patienter, så er realiteterne, at behandlingerne på Øfeldt Centrene i stor udstrækning udføres af de ikke uddannede elever til normal time takst. Det er det, man på jysk kalder en god forretning.

Vi, der har taget denne 3-årige såkaldte uddannelse undrer os som nævnt over, at behandlingen nu kaldes højt specialiseret? 

Aziz Hansen m.fl.
Tidligere ansatte og uddannende fra Øfeldt Centrene

Øfeldt er et politisk skabt problem
Det var et politisk flertal, der i sin tid besluttede at give Øfeldt en personlig overenskomst. Flere tidligere ansatte på Øfeldt Centrene har ansøgt siddende sundhedsministre om på lige fod med Teddy Øfeldt at blive godkendt til at kunne behandle handicappede og muskellidende patienter med sygesikringstilskud, men er blevet afvist med den begrundelse, at man ikke længere vil lave personlige overenskomster, som man gjorde for Teddy Øfeldt, og fra politisk side har det heller ikke været muligt at få et flertal herfor. Så tidligere ansatte er afskåret fra at kunne etablere sig og tilbyde Øfeldt-behandlingen til de handicappede og muskellidende patienter ude omkring i Danmark, som også kunne have gavn af Øfeldt-behandlingen.

Behandlingsmonopol og særstatus
Så den særstatus, som Øfeldt nyder godt af i det danske behandlingssystem, hvor man fra politisk side har skabt et behandlingsmonopol, er et stort problem, som kun kan løses politisk. Og den retning, man fra politisk side hidtil har valgt ved først at skabe et behandlingsmonopol og dernæst udvide fra et til to Øfeldt Centre og nu måske en særstatus som privathospital, det har og vil kun være med til yderligere at cementere Øfeldt i det danske behandlingssystem.

Øfeldt-"uddannelsen"
Der er ingen rød tråd i Teddy Øfeldts selvopfundne uddannelse! Familien Øfeldt har ingen interesse i, at deres "træningsterapeut-uddannelse" når ud over familien Øfeldts 2 centre! Os, der har taget denne "uddannelse", kender Centret/centrene indefra! Vi ved, at denne trænings-"terapi" er nem at lære! Familien Øfeldt har "uddannet" ca. 100 mænd eller flere igennem mange år (ikke kvinder!), da kvinder iflg. Teddy Øfeldt ikke har styrken til at udføre træningsøvelser på andre mennesker.

Teddy Øfeldt bruger i princippet 3 år på at forklare/lære om styrketræningsøvelser tilpasset mennesker med handicap eller muskelsmerter! Øfeldt-princippet kan nemt læres på kort tid.

Vi, der har taget denne 3-årige såkaldte uddannelse undrer os som nævnt over, at behandlingen nu kaldes højt specialiseret. 

Trusler fra advokater
Vi vil derfor gerne spørge Hr. Professor Jens Rehfeld, om vi, der har taget Øfeldt-uddannelsen, nu står med en uddannelse, som giver adgang til at udføre denne påståede højtspecialiserede behandling? Vi stiller os gerne til rådighed for det godkendte behandlingssystem for at vise og undervise i Øfeldt-principperne.

Det kan dog kun blive aktuelt, hvis familien Øfeldt og den lægelige bestyrelse giver garanti for, at vi, der har taget Øfeldt-"uddannelsen" ikke får trusler fra Teddy Øfeldts advokater, hvis vi nævner, at vi udfører Øfeldts træningsprincipper. Vi vil nævne, at disse advokaters trusler før har begrænset og stoppet budskabet om Øfeldt-træningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00