Opposition kræver indflydelse på tilsynsreform i Sundhedsstyrelsen

TILSYN: Regeringens støttepartier og oppositionen ønsker invitation fra sundhedsministeren til forhandlinger om Sundhedsstyrelsens tilsyn. Ellers truer de med ikke at ville støtte regeringens lovforslag, der formelt skal nedlægge embedslægeinstitutionen. 

Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og sandheden er jo, at det arbejde pågår i øjeblikket. Det er Folketinget også orienteret om.

Nick Hækkerup, Sundhedsminister (S)

Inddrag os i arbejdet med at ændre Sundhedsstyrelsens tilsyn. Ellers kan vi nok ikke stemme for nedlæggelsen af Embedslægeinstitutionen. Det er budskabet til sundhedsminister Nick Hækkerup (S) fra regeringens to støttepartier og oppositionen. 

Meldingerne kom, da Folketinget forleden 1. behandlede det lovforslag, der skal nedlægge Embedslægeinstitutionen og embedslægetitlen. Forslaget er en udløber af regeringens og Sundhedsstyrelsens handlingsplan, som skal forbedre Sundhedsstyrelsens tilsyn.

Hos Venstre finder man ligesom hos en række andre partier fra rød og blå blok det svært endnu at tage stilling til, om Embedslægeinstitutionen skal nedlægges. Ifølge Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, har partierne endnu ikke været taget i ed om de samlede ændringer, der ventes at skulle ske i Sundhedsstyrelsens tilsynsarbejde.

0:000:00