Partier: Styrelse skal skærpe kontrol med alternative behandlere

ALTERNATIV BEHANDLING: Styrelsen for Patientsikkerhed skal i langt højere grad føre tilsyn med alternative behandlere og gribe til handling over for kvaksalvere, mener partier. Minister vil overveje alle muligheder.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Man kan jo regne ud, at når de for eksempel har haft en sag liggende i et år, og der ikke er sket noget, så har det ikke en høj prioritet.

Stinus Lindgreen (R)
Sundhedsordfører

Danskerne skal beskyttes bedre mod alternativ behandling, der risikerer at skade dem.

Det mener flere partier i kølvandet på nye afsløringer af alternative behandlere, der rådgiver patienter til at droppe konventionel kræftbehandling til fordel for såkaldt tankefelt-terapi og sukkerpiller.

"Vi skal styrke tilsynet med alternative behandlere," siger sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL), der vil ændre rammerne for RAB-ordningen.

Dokumentation

RAB-ordningen

RAB står for Registreret Alternativ Behandler. RAB-ordningen er en branche-administreret registreringsordning, som skal styrke danskernes sikkerhed ved brug af alternativ behandling.

Alternative behandlerorganisationer kan søge Styrelsen for Patientsikkerheds godkendelse som registreringsansvarlig brancheorganisation.

Når en forening er blevet godkendt, kan dens medlemmer søge om tilladelse til at anvende den beskyttede titel "Registreret Alternativ Behandler" (RAB).

Styrelsen fører ikke tilsyn med RAB-behandlere.


0:000:00