Podcast: Bør Europa have et fælles epidemiberedskab?

AJOUR: Coronavirussen har ramt Europa hårdt, og derfor burde EU-landene genoplive snakken om et styrket europæisk epidemiberedskab. Det mener tidligere dansk generaldirektør i EU-Kommissionen, Claus Haugaard Sørensen. Lyt til et interview med ham i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der sker store ændringer i de europæiske lande for tiden.

De sundhedsmæssige problemer er helt centrale, men coronavirussen presser også generelt EU-landenes ledere til at træffe beslutninger, der begrænser befolkningen og demokratierne.

Landenes sundhedsvæsner er alle presset, og derfor bør det igen være aktuelt at tale om et styrket fælleseuropæisk sundhedssamarbejde, som der var på tale for cirka 20 år siden.

Det mener en tidligere generaldirektør i EU-Kommissionen og tidligere rådgiver for Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Han hedder Claus Haugaard Sørensen og er nu blandt andet rådgiver for Norsk Flygtningehjælp.

I dagens udgave af Altinget Ajour kan du lytte til et interview med ham, som Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, har lavet – oprindeligt til sin egen podcast, Altinget Parlamentet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Politisk Stuegang: Klarer sundhedsvæsenet coronabølgen? Politisk Stuegang: Klarer sundhedsvæsenet coronabølgen? Næste artikel Podcast: Christiansborg har afsluttet borgfreden og fundet tilbage til uenighederne Podcast: Christiansborg har afsluttet borgfreden og fundet tilbage til uenighederne