Podcast om Seruminstituttets hjemsendte direktør: En for sen underretning om en genial opfindelse

AJOUR: Midt i en historisk sundhedskrise har Statens Serum Instituts egentlige direktør været sendt hjem. Indtil nu har årsagen været ukendt, men nye dokumenter kaster lys over sagen. Altingets forskningsredaktør forklarer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mads Melbye er Statens Serum Instituts egentlige direktør, men under coronakrisen har man ikke set meget til ham på de mange pressemøder.

I stedet har faglig direktør Kåre Mølbak været afsender på Instituttets viden. Melbye har nemlig været sendt hjem fra sit job som direktør i snart syv måneder.

Hvorfor han er det, er endnu ikke blevet oplyst, men Altinget har fået indsigt i ny viden om sagen, som indtil nu har været ukendt for offentligheden.

Dokumenter viser, at Melbye havde gang i at patentere en ny opfindelse, som potentielt kan hjælpe kvinder med at undgå at føde for tidligt. Men i den proces har Melbye underrettet sine overordnede i Sundhedsministeriet for sent, vurderer forskere til Altinget, der mener, at Melbye har handlet ulovligt.

På den anden side afviser Melbyes advokat forklaringen og kalder Altingets journalistik om sagen fejlagtig. Advokaten har dog ikke efterfølgende henvist til, hvor de faktuelle fejl er i dækningen. Læs hele advokatens kommentar i denne artikel

Altingets forskningsredaktør, Chris Lehmann, forklarer om den sag i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Tech-giganter, overvågning og et ukendt notat – forstå sagen om Danmarks corona-app Podcast: Tech-giganter, overvågning og et ukendt notat – forstå sagen om Danmarks corona-app Næste artikel Podcast: Politisk Stuegang med Søren Brostrøm Podcast: Politisk Stuegang med Søren Brostrøm