Podcast: I krisetider blomstrer misinformation, og coronakrisen er ingen undtagelse

AJOUR: Ifølge EU’s vagthund mod misinformation bliver der internt i Rusland spredt falske historier om coronakrisen. Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, fortæller om den sag i denne udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Krisetider er guf for falske historier.

Det samme gælder coronakrisen, hvor Rusland – ifølge EU’s misinformationsenhed, East StratCom – fortæller historier, der generelt skaber forvirring om virussen, og endda, at USA har skabt virussen for at angribe Kina.

Også i Italien puster krisen til den stigende utilfredshed, der er med EU, hvor det ikke var de europæiske nabolande, der kom med hjalp, da Italien råbte op, men i stedet Kina. Men også her blev historien fremstillet noget mere rosenrødt, end hvad tilfældet egentlig var.

Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over de falske historier midt under coronakrisen i denne udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus Næste artikel Podcast: Overlæge holder fast: Podcast: Overlæge holder fast: "Vi kommer ikke til at se italienske tilstande i Danmark”