Podcast: I krisetider blomstrer misinformation, og coronakrisen er ingen undtagelse

AJOUR: Ifølge EU’s vagthund mod misinformation bliver der internt i Rusland spredt falske historier om coronakrisen. Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, fortæller om den sag i denne udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Krisetider er guf for falske historier.

Det samme gælder coronakrisen, hvor Rusland – ifølge EU’s misinformationsenhed, East StratCom – fortæller historier, der generelt skaber forvirring om virussen, og endda, at USA har skabt virussen for at angribe Kina.

Også i Italien puster krisen til den stigende utilfredshed, der er med EU, hvor det ikke var de europæiske nabolande, der kom med hjalp, da Italien råbte op, men i stedet Kina. Men også her blev historien fremstillet noget mere rosenrødt, end hvad tilfældet egentlig var.

Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over de falske historier midt under coronakrisen i denne udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus Næste artikel Podcast: Overlæge holder fast: Podcast: Overlæge holder fast: "Vi kommer ikke til at se italienske tilstande i Danmark”
Læger har planer om kæmpe fusion

Læger har planer om kæmpe fusion

LÆGER: Yngre Læger og Overlægeforeningen arbejder på en fusion. En sammenlægning kan få stor betydning for magtfordelingen mellem Lægeforeningens undergrupperinger, men begge foreningers formænd understreger, at der fortsat er brug for en stærk lægeforening.