Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen

AJOUR: Et helt centralt register for dansk sundhedsdata er ikke tilgængeligt for nogen, og det kan både svække statens kvalitetskontrol af sundhedsvæsenet og Danmarks globale førerposition inden for sundhedsforskning.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Ingen kan få fat i data fra Landspatientregistret, der er et af de helt centrale registre for danske sundhedsdata.

Landspatientregistret består af sundhedsdata fra patienter på de danske sygehuse, og registret leverer også data til en række andre registre, eksempelvis Dansk Lunge Cancer Register (DLCR).

Problemerne møder hård kritik fra mange aktører på sundhedsområde. Nogle frygter, at det vil gå ud over patienterne, mens andre frygter for dansk sundhedsforsknings globale førerposition.

Altinget Ajour sætter fokus på den sag i dagens udsendelse, hvor digitalredaktør Chris Lehmann og sundhedsredaktør Signe Løntoft er gæster.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads Næste artikel Podcast: Et nyt kapitel skal skrives i striden mellem kommunerne og regionerne Podcast: Et nyt kapitel skal skrives i striden mellem kommunerne og regionerne
Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

BUDGET: Kommunerne løfter budgetterne til udsatte børn og voksne med handicap. Men også de ældre er blevet prioriteret lokalt, viser gennemgang af budgettal. Oven i det kommer penge fra Folketinget til daginstitutioner og ældrepleje.