Podcast: Tre udfordringer, coronavirus giver sundhedsvæsenet

AJOUR: Det danske sundhedsvæsen står over for en strategisk og en langsigtet udfordring, og personalet står over for en praktisk. Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, forklarer i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det danske sundhedsvæsen står over for en åbenlys udfordring: antallet af smittede med covid-19, der skal indlægges på hospitalerne.

Regeringen forsøger sig med tiltag, der skal sløve smittens udbredelse mest muligt, men hvis sundhedspersonalet på et tidspunkt bliver oversvømmet i intensivpatienter, så skal sundhedspersonalet træffe nogle vanskelige valg om, hvem der skal have en respirator, og hvem der ikke skal.

Derudover skal den overordnede virusstrategi fastlægges, økonomien skal gå op, og så kan der vente flere udfordringer, når det det hele er overstået, i form af alle de opgaver, som sundhedsvæsenet ikke kan nå at løse nu.

Det forklarer Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, mere om i dagens udsendelse af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte Næste artikel Politisk Stuegang: Klarer sundhedsvæsenet coronabølgen? Politisk Stuegang: Klarer sundhedsvæsenet coronabølgen?