Professor: Teknologiekspertisen i kommunerne er for lille

INTERVIEW: Danske patienters hjem fyldes med velfærdsteknologi, som kun løser en enkelt funktion og dermed risikerer at blive hurtigt forældet. Problemet er, at kommunerne ved for lidt, advarer professor på DTU Lars Dittman.
Levetiden på mange kommunale velfærdsteknologiske projekter er for kort, og det koster fællesskabet penge, kritiserer professor på DTU, Lars Dittman.
Levetiden på mange kommunale velfærdsteknologiske projekter er for kort, og det koster fællesskabet penge, kritiserer professor på DTU, Lars Dittman.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Teknologien er ikke det største problem i forhold til at flytte telemedicinen over på borgernes egne teknologiske platforme. Den store udfordring er at overvinde folks mentale barrierer, og så blive enige om et fælles sæt standarder, som vi følger på tværs af sundhedsvæsenet.

Lars Dittman
Professor i telekommunikation, DTU
Fakta
Patient@home er Danmarks største velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt med fokus på nye teknologier og services til særligt rehabilitering og monitorering i den offentlige danske sundhedssektor.
 
Gennem et tværfagligt og offentligt-privat projektsamarbejde mellem sundhedspersonale, patienter, private virksomheder og forskningsinstitutioner udvikler Patient@home en række nye velfærdsteknologiske produkter og services, som vil bidrage aktivt til en reducering af både antal og varighed af indlæggelser på de danske hospitaler.

Målet er i løbet af projektets levetid at udvikle 40 nye produkter og services, som vil understøtte sundhedssektorens stigende behov for bl.a. bedre og hurtigere rehabilitering, flere ambulante behandlinger samt indlæggelser af patienter i egne hjem.


Kilde: www.patientathome.dk
0:000:00