Psykologer vil hjælpe psykisk syge i arbejde

REAKTION: Der skal være flere psykologer i jobcentrene, mener Dansk Psykologforening som reaktion på ny OECD-rapport.

Nogle steder har man en psykolog med til samtalerne, og det giver i mange tilfælde en tryghed, at der er en med, som har forstand på den psykiske lidelse.

Eva Secher Mathiasen
Formand, Dansk Psykologforening

Hver femte dansker i den arbejdsdygtige alder har en psykisk lidelse. Det viser en ny rapport, der anslår, at det årligt koster den danske stat 45 mia. kr. i tabt arbejdsfortjeneste. 

Læs rapporten her:

Psykologer med til jobsamtale
Og det bekymrer Dansk Psykologforening, at Danmark har så svært at få integreret psykisk syge på arbejdsmarkedet. De så gerne, at man i langt højere grad tilknyttede psykologer til jobcentrene.

"Landets jobcentre kan tage ved lære af de gode erfaringer, som visse jobcentre har med at gennemføre en særlig indsats over for ledige, som er sygemeldt på grund af en psykisk lidelse. Det har vist sig, at der er gode erfaringer med et tættere samarbejde mellem sagsbehandlere og psykologer. Nogle steder har man en psykolog med til samtalerne, og det giver i mange tilfælde en tryghed, at der er en med, som har forstand på den psykiske lidelse," siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykologforening.

0:000:00