Redaktør om sammenbrud: Nu ligger bolden hos regeringen

TV: Forhandlinger mellem de praktiserende læger og regionerne er fredag brudt sammen. Konsekvensen kan blive en konflikt som i 2013, hvor man i yderste konsekvens selv skulle betale for at gå til lægen. Ole Toft, Altingets sundhedsredaktør, vurderer situationen.

Toke Gade Crone Kristiansen

Forhandlinger mellem regionerne og de praktiserende læger er fredag formiddag brudt sammen, og situationen minder om den i 2013, hvor lægerne var lige ved at opsige deres ydernumre, og borgere risikerede selv at skulle betale for at gå til lægen.

Men der er stadig forskelle, vurderer Ole Toft, Altingets sundhedsredaktør. 

"Der er forskelle på situationen dengang og nu. En af forskellene er, at parterne har erfaringerne med sig fra dengang, og den situation vil de for alt i verden forsøge at undgå igen," vurderer Ole Toft. 

Overfor dette står, at lægerne også har historikken fra 2013 med sig. 

"Vi skal huske, at den nuværende formand væltede den foregående formand, fordi den foregående overenskomst simpelthen var for slap," siger han.

Og selvom forhandlingerne er brudt sammen, er det ikke givet, at det ender med et totalt sammenbrud.

"Det er reelt en konflikt mellem de praktiserende læger og regeringen. Det er regeringen, der kan afgøre, om der skal laves et indgreb, eller de kan finde flere penge til området," siger Ole Toft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Toft

Kommende ambassadør, Ankara, Tyrkiet (1/8/2024), ambassadør, Polen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00