Regioner og regeringen truer tandlæger med indgreb

ØKONOMIAFTALE: I økonomiaftalen for 2015 lægger regionerne og regeringen op til, at der skal foretages et lovindgreb over for tandlægerne, hvis ikke de kan blive enige med regionerne i efteråret.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Dokumentation
Det står der i økonomiaftalen: 
 
Regeringen og Danske Regioner er enige om, at det er vigtigt at have fokus på, om de ydelser, der leveres i praksissektoren, herunder på tandlægeområdet, har det sundhedsfagligt korrekte indhold, således at hverken det offentlige eller borgerne betaler for ydelser, der fagligt set er unødvendige.
 
På den måde sikres en ensartet høj faglig kvalitet i ydelserne og effektiv brug af sundhedsvæsenets ressourcer. I det lys bekræfter parterne hinanden i, at de omprioriteringer, som er forudsat med finanslovene for 2013 og 2014 og følger af Sundhedsstyrelsens nye faglige retningslinjer på tandlægeområdet, skal realiseres i de igangværende forhandlinger mellem RLTN og Tandlægeforeningen.
 
Det har høj prioritet at fastlægge rammerne på området, og der er enighed om at drøfte fremdriften i forhandlingerne i efteråret 2014, og i den anledning overveje, om der fortsat er grundlag for at afsøge en forhandlet løsning. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00