Regioner rasler med spare-kniven

ØKONOMI: Fire ud af de fem regioner advarer om faren for at skulle foretage markante besparelser i år eller næste år. Læs her, hvorfor regionerne efter nogle års ro finder den store sparekniv frem igen.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Men især udgifterne til sygehusmedicin er begyndt at vokse igen, dermed kan regionerne ikke fylde hullerne ud på de andre sygdomsområder med de sparede medicinudgifter.

Kjeld Møller Pedersen
Professor i sundhedsøkonomi, SDU

Efter godt tre år med ro om økonomien i sundhedsvæsnet er den gal igen. Fire ud af fem regioner melder ud at skulle ud i større sparerunder, hvis ikke regeringen leverer et større økonomisk løft af sundhedsvæsenet end sidste år. Sådan lyder det samstemmende fra top-embedsmænd og regionsformænd til medierne i disse dage.

Region Hovedstaden fører beløbsmæssigt an med en advarsel om, at der skal spares op mod 700 millioner i 2015, hvis ikke bevillingerne får et markant løft i 2015.

Eneste region, der ikke umiddelbart advarer om markante sparerunder på driften af sygehusene, er Region Sjælland, men dem vender vi tilbage til senere i artiklen, for de har andre økonomiske problemer.

0:000:00