Sådan blev strukturreformen på sundhedsområdet evalueret

DOKUMENTATION: Læs her de vigtigste konklusioner på sundhedsområdet, efter regeringens udvalg har evalueret kommunalreformen. Det handler om økonomi, sammenhæng, genoptræning, forebyggelsesindsatser, almen praksis og IT.

Sidste år nedsatte regeringen en arbejdsgruppe, der skulle se på virkningen af kommunalreformen og undersøge mulighederne for at opnå en bedre offentlig sektor og sikre den bedst mulige opgavefordeling mellem region, stat og kommuner.

Nedenfor kan du se et overblik over en række af de vurderinger og anbefalinger, som rapporten fremhæver inden for sundhedsområdet.   

Økonomi
Overordnet finder udvalget, at styrings‐ og finansieringsmodellerne i regionerne, på sygehusene og i praksissektoren, herunder i almen praksis, skal understøtte en sammenhængende og effektiv patientbehandling. Udvalget konstaterer i den forbindelse, at honoreringssystemerne ikke i dag har elementer, der tilskynder tilstrækkeligt til fokus på kvalitet og sammenhængende forløb. For så vidt angår spørgsmål om incitamenter i kommuner og regioner noterer udvalget, at emnet behandles i Udvalget for bedre incitamenter i sundhedsvæsenet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00