Regioner undrer sig over ministerudmelding

KOMMUNER: Nick Hækkerup (S) slår fast, at de 800 mio. kr., som i regeringens sundhedsudspil var målrettet almen praksis, er målrettet kommunernes sundhedshuse. Danske Regioners formand undrer sig.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Først var det 800 millionerne kroner til nye fælles store lægehuse til de praktiserende læger. Nu er det 800 millioner til kommunale sundhedshuse, hvor der kan være alment praktiserende læger, andre speciallæger og kommunale sundhedstilbud.

Tirsdag den 20. januar bebuder Nick Hækkerup (S) i Morgenavisen Jyllandsposten nemlig, at regeringen vil sikre kommunerne 800 millioner til sundhedshuse.

”Regeringen har afsat 800 mio. kr. til sundhedshuse, og jeg vil sende det klare signal, at disse penge er kommunernes. Og ikke regionernes. Regionerne har hidtil stået for den centrale del af sundhedsvæsenet, men i årene fremover skal vi lægge mere og mere vægt på forebyggelse og rehabilitering, og det er kommunale opgaver, som vil udgå fra de kommende sundhedshuse,” sagde Nick Hækkerup til avisen. Det var på dagen, hvor KL holdt en stor sundhedskonference om sundhedsvæsnet uden for de nye store sygehuse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00