Regionsformænd beder Folketinget om hjælp til at løfte sundhedsvæsenet i udkantsområder

Efter måneder med intern splid er de fem regionerne nu enige om at bede Folketinget om særhjælp til områder med lægemangel og mange syge borgere. Danske Regioners formand afviser behovet for, at staten tvinger regionerne til at dele personale og ønsker i stedet en statslig ulighedspulje og flere værktøjer til at tiltrække personale i de ramte områder. (Opdateret)

 Danske Regioners formand, Anders Kühnau (S), siger til Altinget, at regionerne endnu ikke er nået til enighed i striden om, hvorvidt sundhedskronerne fordeles retfærdigt til regionerne.
 Danske Regioners formand, Anders Kühnau (S), siger til Altinget, at regionerne endnu ikke er nået til enighed i striden om, hvorvidt sundhedskronerne fordeles retfærdigt til regionerne.Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

* Se rettelse i bunden af artiklen. 

I nogle områder af Danmark er sundhedsvæsenet gledet ned i en negativ spiral med særligt mange syge borgere og massiv personalemangel på udkantssygehuse og i almen praksis.

Det nye Folketing bør derfor efter valget hjælpe regionerne med at bekæmpe den geografiske ulighed i sundhed.

Og det kan politikerne gøre med flere penge og ved at ændre på en stribe regler. Men der er ikke behov for at tvinge regionerne til at arbejde tættere sammen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00