Rigsrevision positiv over udrulning af sundheds-it

IT: Det går godt med at fastsætte fælles it-standarter og udrulle en række it-projekter i sundhedsvæsnet, konstaterer Rigsrevisionen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

"Det er min samlede vurdering, at Fælles Medicinkort, Nationalt Patientindeks og fastlæggelsen af fælles standarder er godt på vej," sådan afslutter rigsrevisor Henrik Otbo sin konklusion i et afsluttende notat.

Notatet er en opfølgning på en beretning fra Rigsrevisionen om it i sundhedsvæsnet, som blev offentliggjort i 2007.

Beretningen var en omfattende undersøgelse af udrulningen af en række it-systemer og arbejdet med at sikre flere fælles standarder i sundhedsvæsnets it-systemer.

Dokumentation

Rigsrevisorens konklusioner:  

Jeg kan konstatere, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse med den nye organisation National Sundheds-it koordinerer nationale it-løsninger på tværs af sektorer. Jeg finder det tilfredsstillende, at National Sundheds-it fremover vil koordinere de tværsektorielle projekter.

Det er min vurdering, at der fortsat er et betydeligt arbejde med at koordinere og sikre ibrugtagningen af FMK og NPI.

18. Jeg kan også konstatere, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har taget initiativ
til at fastlægge fælles standarder på sundhedsområdet efter nedlæggelse af Digital Sundhed. Rigsrevisionen har således modtaget første version af kataloget over eksisterende standarder, som er sendt i høring hos regionerne mfl.

19. I notat til Statsrevisorerne af 28. juli 2011 om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene har jeg lovet fortsat at følge indførelsen og anvendelsen af elektroniske patientjournaler og orientere Statsrevisorerne om resultatet af ibrugtagningen, herunder om fastlagte tidsplaner følges.

20. Det er min samlede vurdering, at Fælles Medicinkort, Nationalt Patientindeks og fastlæggelsen af fælles standarder er godt på vej.
Jeg betragter hermed beretningssagen som afsluttet


0:000:00