Rigsrevisionen blåstempler regeringens planer for sygehusene

NOTAT: Rigsrevisionen følger i et nyt notat op på beretningen om sygehusenes økonomi fra 2010. Notatet er baseret på en økonomisk redegørelse fra indenrigs- og sundhedsministeren og finansministeren. Rigsrevisoren udtrykker tilfredshed med regeringens planer for sygehusvæsenet.
Tyson W. Lyall
Fakta
Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Finansministeriet har redegjort for, hvordan styringen kan forenkles og tilrettelægges, så den imødekommer behovene for:

• en overordnet styring af udgifterne på sundhedsområdet
• at give patienterne frit valg
• at give visse patientgrupper garanterede behandlingsforløb
• at sikre stabilitet, driftssikkerhed og løbende effektiviseringer på landets sygehuse
• at minimere usikkerheden i regionernes og sygehusenes styring af aktiviteter og økonomi.

Kilde: www.rigsrevisionen.dk
Den 15. december 2010 offentliggjorde Rigsrevisionen med bemærkninger fra Statsrevisorerne en beretning om sygehusenes økonomi for 2009. Indenrigs- og sundhedsministeren og finansministeren har derfor været forpligtet til at afgive en redegørelse til Statsrevisorerne om de overvejelser, beretningen har givet anledning til.

Rigsrevisionen er nu kommet med sit notat om ministeriernes redegørelse til Statsrevisorerne. Rigsrevisor Henrik Otbo udtrykker overvejende tilfredshed med redegørelsen.

Tilfreds med økonomiaftalen
Indenrigs- og sundhedsministeren og finansministeren har redegjort for de initiativer, der er sat i værk, dels i forhold til Rigsrevisionens anbefalinger til forbedring af styringen i sygehusvæsenet, dels i forhold til Statsrevisorernes bemærkninger (se evt. faktaboks).

Blandt ministeriernes initiativer er bl.a. en imødekommelse af behovet for overordnet styring af udgifterne på sundhedsområdet og minimering af usikkerhed i regionernes og sygehusenes styring af aktiviteter og økonomi.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00