Debat

S-kandidat: Et sundt arbejdsmiljø skal skabe et stærkt sygehusvæsen

DEBAT: Et bedre sygehusvæsen er blandt hovedpunkterne hos Heino Knudsen, spidskandidat for Socialdemokratiet, til regionsvalget, der skriver, at Socialdemokraterne vil arbejde for et sundere arbejdsmiljø og nær sygepleje i Region Sjælland.

Foto: Colourbox
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Heino Knudsen (S)
Spidskandidat, Region Sjælland

Din stemme er vigtig til regionsrådsvalget, fordi regionens arbejde berører os alle – også dig.

Har du eller en af dine nærmeste været i kontakt med sundhedsvæsnet? Tager du offentlig transport, cykler eller kører i bil på de danske veje? Går du op i, at vi har et grønt miljø? Synes du, at det er vigtigt at skabe vækst og forbedringer inden for erhverv, uddannelse og turisme?

Hvis du kan svare ja til bare en af de ting, så skal du stemme til Regionsrådsvalget.

Fakta
Deltag i debatten!

Det er nemlig nogle af de ting, som regionen har ansvaret for. De folkevalgte i regionen er også dem, som kan stilles til ansvar for, at det fungerer optimalt. Men derudover skal de forbedre og optimere alle disse områder.

Sundhedsvæsnet skal være endnu bedre
Vi har et af verdens mest velfungerende sundhedsvæsener.

Vi skal have et sundt og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor der er tryghed og kvalitet for medarbejderne såvel som borgerne.

Heino Knudsen (S)

Vi i Socialdemokratiet mener dog ikke, at det er nok – vi skal arbejde for at gøre det endnu bedre. Og det vil vi gøre ved at sikre og styrke trygheden og nærheden i fremtidens Region Sjælland.

Vi vil sikre, at vi får den bedst mulige behandling, når vi får vores første barn, men også når vores bedstemor rammes af demens. Med Socialdemokratiet og mig selv i spidsen for Region Sjælland vil vi kæmpe for et sundhedsvæsen, hvor det ikke er pengepungens størrelse eller afstanden til sundhedsvæsnet, der afgør kvaliteten af behandlingen.

Vi skal på hospitalet, når der er behov for det, men når vi kan, skal vi behandles i eget hjem eller på lokale sundhedscentre. For vi mener, at sundhedsvæsenet skal være tæt på dit eget hjem, ligegyldigt hvor du bor. Her løfter vi i flok, og i Region Sjælland må der ikke være forskel på den behandling, vi modtager – vi skal have lighed i sundhed for alle.

Sundt arbejdsmiljø skal give bedre kvalitet
Vi har i for lang tid haft stressede medarbejdere, højt sygefravær og unødige regler og styring i Region Sjælland. Det har sat arbejdsmiljøet under pres, og det er en af de helt store udfordringer i Region Sjælland. Det pressede arbejdsmiljø går ud over alle vores medarbejdere og alle vores patienter.

Medarbejderne kan ikke præstere optimalt i det nuværende arbejdsmiljø, og det går ud over den behandling, patienterne får på vores hospitaler.

Det er ikke noget, vi kan løse med et snuptag, tværtimod. Det kræver en mangesidig indsats, men vi mener i Socialdemokratiet, at målet er simpelt: Vi skal have et sundt og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor der er tryghed og kvalitet for medarbejderne såvel som borgerne.

Vi vil skabe en helt ny kultur, hvor både medarbejdere, ledere og politikere i fællesskab skal arbejde mod mindre bureaukrati. Således kan vi få frigjort mere tid til kerneopgaverne og gjort plads til fagligheden hos medarbejderne.

Det vil også komme borgeren til gode, da det vil højne kvaliteten samt skabe plads og tid til at løse flere opgaver tættere på borgeren. Vores fokus skal tilbage på at dygtiggøre vores medarbejdere og ikke på unødig dokumentation eller regler.

Vi skal eksempelvis styrke vores medarbejdere i psykiatrien, så de er endnu bedre rustede til det store pres, som psykiatrien er under, med det stigende antal sårbare unge.

Hvis vi får et forbedret arbejdsmiljø, vil det på sigt være afgørende for rekrutteringen af medarbejdere, og det vil kunne nedsætte sygefraværet. Ud over at vi i Socialdemokratiet vil arbejde hen imod en ny kultur med mindre bureaukrati, vil vi også arbejde med en helt ny tillidspolitik.

Med en socialdemokratisk Region Sjælland ønsker vi, at ledelsen i Region Sjælland, både centralt og decentralt, skal arbejde med tillids- og dialogbaseret ledelse. Vi skal inkludere dem, det faktisk handler om, og vi skal give tilliden tilbage til medarbejderen!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Heino Knudsen

Regionsrådsformand (S), Region Sjælland, bestyrelsesmedlem, Danske Regioner, formand, løn-og praksisudvalget, Danske Regioner, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Guldborgsundkredsen
Erhvervsuddannet

0:000:00