Sådan fordeles de 50 nye uddannelsespladser i almen medicin

LÆGER: De første 50 ekstra uddannelsesforløb i almen medicin er klar og kan besættes allerede fra foråret 2020. De fordeles efter befolkningstal. PLO beder regionerne overveje de endelige placeringer nøje.

Beslutningen om at oprette ekstra hoveduddannelsesstillinger i almen medicin blev truffet under forhandlingerne om den nyligt indgåede økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner.
Beslutningen om at oprette ekstra hoveduddannelsesstillinger i almen medicin blev truffet under forhandlingerne om den nyligt indgåede økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Især omkring de større byer er der rift om hoveduddannelsesstillingerne i dag. Derfor bliver det nu også meget vigtigt at få placeret de nye uddannelsesforløb hensigtsmæssigt.

Gunver Lillevang
Formand, PLO’s Rekrutteringsudvalg

I de kommende to år skal 100 ekstra hoveduddannelsesstillinger i almen medicin bidrage til at løse den udbredte mangel på praktiserende læger.

Nu er de første 50 pladser klar, og de bliver fordelt efter befolkningstal og giver regionerne mulighed for selv at bestemme den endelige fordeling for at tilgodese lokale hensyn, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse mandag:

”Det er vigtigt, at fordelingen ikke er en centralisering, hvor alle pladser nødvendigvis slås op i de store byer. Det skal kunne mærkes i hele landet, at vi sørger for at uddanne flere praktiserende læger."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00