Støttepartier kræver bedre forhold for ældre på finansloven

ÆLDREVELFÆRD: Ældreområdet har indtil nu ligget lavt prioriteret hos regeringen, men mediestorm om dårlige forhold på plejehjem giver støttepartier blod på tanden forud for efterårets finanslovsforhandlinger. 

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (th.) og finansminister Nicolai Wammen kan forvente krav om forbedringer i ældreplejen ved finanslovsforhandlingerne senere i år. 
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (th.) og finansminister Nicolai Wammen kan forvente krav om forbedringer i ældreplejen ved finanslovsforhandlingerne senere i år. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Mens børn, klima og tidlig pension til Arne indtil videre har ligget øverst på regeringens dagsorden, har ældreområdet fået begrænset politisk opmærksomhed.

Men efter TV2-dokumentaren om dårlig behandling af demente ældre på et plejehjem i Aarhus er der lagt op til et politisk efterår, hvor regeringen kommer under hårdt pres for at skabe forbedringer.

"Der er ingen tvivl om, at det vil få en højere prioritet. Regeringen er under pres fra både venstrefløjen og DF. En pæn del af den socialdemokratiske vælgerskare er også ældre, så de kan ikke stå tilbage som dem, som er uvillige til at forbedre de ældres vilkår," siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00