Stor tilslutning til netværk for små patientforeninger

Små patientforeninger banker hovedet mod en mur, når de skal søge midler eller opbygge en organisation. 87 små foreninger har deltaget i et netværk, koordineret af Danske Patienter. "Det viser, at der er et hul," siger direktør Morten Freil.

Under coronakrisen har de små patientforeninger løst en kæmpe rådgivningsopgave, siger direktør Morten Freil. Danske Patienter vil derfor styrke foreningernes muligheder for at opbygge en holdbar organisation.
Under coronakrisen har de små patientforeninger løst en kæmpe rådgivningsopgave, siger direktør Morten Freil. Danske Patienter vil derfor styrke foreningernes muligheder for at opbygge en holdbar organisation.Foto: Tea Petersen
Signe Løntoft

Når der skal udkomme et nyhedsbrev om blæretræning eller arrangeres et webinar om hjælpemidler i den lille patientforening Kontinensforeningen, er det Louise Gammelholm, der er tovholder. For det meste klarer hun det hele selv, hjemme fra sin dagligstue. Som sekretariatsleder er hun eneste ansatte.

Derfor har det været guld værd at deltage i et nyt netværk for små patient- og pårørendeforeninger, som Danske Patienter etablerede i 2020.

"Det giver blod på tanden at møde andre, der sidder med nogle af de samme dilemmaer som os. Vi er en lille forening og har hverken it- eller kommunikationsafdeling," siger hun.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00