Sundhed er ikke en salgsvare

Europa-Parlamentet mener, at der er behov for et tættere og mere struktureret EU-samarbejde på sundhedsområdet. Derfor beder den nu Kommissionen om at undersøge patientmobiliteten.
Peter von Kohl

Hvis medlemsstaterne også fremover vil garantere en almen adgang til, kvalitet i og finansieringssikkerhed for sundhedsvæsenet og alderdomspleje, så må der på såvel europæisk som på nationalt niveau opnås ens værdisæt.

Karin Jöns (SPD)
MEP
Sundhedssystemerne i EU er baseret på principperne om solidaritet, lighed samt almengyldighed, så enhver person i sygdoms- eller plejetilfælde sikres en passende pleje af høj kvalitet uanset indtægt, formue og alder.

Det vedtog Europa-Parlamentet under sin samling i begyndelse af marts i hjembyen Strasbourg, da det debatterede en initiativbetænkning af den tyske socialdemokrat Karin Jöns om sundheds- og ældrepleje i EU.

På forårstopmødet i 2003 vedtog EU-institutionerne en fælles beretning "Sundhedspleje og ældrepleje: understøttelse af nationale strategier til sikring af et højt niveau af social beskyttelse", hvori tre overordnede målsætninger fastlægges, nemlig:

1. adgang for alle uanset indkomst eller formue,
2. sundhedspleje af høj kvalitet og
3. sikring af plejesystemers økonomiske holdbarhed.

0:000:00